Union poisťovňa – kontakt, online pobočka, prihlásenie

union

Union ZP patrí medzi popredné poisťovne na Slovensku, ponúkajúc širokú škálu poistení od zdravotného a cestovného poistenia až po havarijné poistenie. S využitím Union online pobočky a služieb ako Union prihlásenie či epobočka, majú klienti jednoduchý prístup k informáciám o svojich poistkách a službách kedykoľvek a kdekoľvek. Union poisťovňa kladie dôraz na komfort klienta, čo sa prejavuje aj v inovatívnych službách, ako je online sledovanie poistných udalostí.


Obsah článku


Ako vybaviť poistenie či sledovať poistnú udalosť bez návštevy pobočky? V tomto článku sa pozrieme na kľúčové informácie o Union zdravotnej poisťovni, možnostiach online prihlásenia, kontaktoch a ďalších benefitoch vrátane preplatenia zubára a dentálnej hygieny.

Union poisťovňa – kontakt

Union poisťovňa poskytuje svojim klientom rôzne možnosti, ako sa s ňou spojiť a získať potrebné informácie. Či už má niekto otázky ohľadom poistných produktov, riešenia poistnej udalosti, alebo hľadá konkrétne odpovede, môže využiť Union kontakt, ktorý uľahčí riešenie požiadaviek.

Klientom je k dispozícii zákaznícke centrum, ktoré je dostupné každý pracovný deň od 7:30 do 18:00 na telefónnom čísle 0850 003 333 pre hovory v rámci Slovenska, alebo na čísle +421 2 2081 1811 pre hovory zo zahraničia.

E-mailový kontakt je možné využiť prostredníctvom adresy union@union.sk, alebo sa priamo obrátiť na Union prostredníctvom online kontaktného formulára, ktorý umožňuje zaslať otázku priamo do poisťovne. Podnet bude spracovaný najneskôr nasledujúci pracovný deň.

Ak niekto potrebuje ďalšie informácie, Union poisťovňa ponúka na svojich stránkach interaktívny kontaktný formulár, ktorý prostredníctvom navigačných otázok nasmeruje na správne odpovede, či už sa jedná o poistný vzťah, platiteľov poistného, alebo riešenie poistnej udalosti.

Union ZP a pobočky

Union ZP má pobočky po celom Slovensku, kde si môžu klienti vybaviť všetky potrebné služby. Na oficiálnej stránke Union zdravotnej poisťovne nájdu zoznam pobočiek. Jednoducho zadajú názov mesta a rýchlo nájdu konkrétnu pobočku v danom mieste vrátane potrebných kontaktných informácií.

Tu je prehľad pobočiek Union ZP v rôznych mestách:

MestoAdresa
Union GalantaVajanského 1201/12
Union Banská BystricaHorná 18
Union BardejovKellerova 8
Union SenicaHviezdoslavova 1585/1A, Obchodný dom EURO
Union PopradAlžbetina 22
Union TopoľčanyŠtúrova 4650/6
Union RužomberokPodhora 46
Union MichalovceŠtefánikova 4

Tieto pobočky sú pripravené poskytnúť potrebnú asistenciu a informácie o všetkých dostupných službách a benefitoch. Stačí navštíviť oficiálnu stránku Union zdravotnej poisťovne pre viac informácií a zistiť, ktorá pobočka je najbližšia.

Union online pobočka

Union online pobočka je moderná služba, ktorá umožňuje pohodlnú, rýchlu a jednoduchú elektronickú komunikáciu s poisťovňou. Táto bezplatná platforma je určená pre všetkých poistencov a platiteľov zdravotného poistenia, ako aj poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Union online pobočka ponúka prehľadné nástroje a služby pre registrovaných aj neregistrovaných užívateľov.

  • Registrovaní používatelia Union online pobočky môžu využívať rôzne funkcie, ako napríklad prehľad o zaplatenom poistnom, podanie žiadostí o preplatenie zubnej starostlivosti, aktiváciu preventívnych pripomienok, či prezeranie výsledkov z ročného zúčtovania.
  • Neregistrovaní užívatelia majú možnosť vyhľadávať zmluvných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti alebo overiť si poistný vzťah.

Proces prihlásenia do Union online pobočky je jednoduchý. Stačí zadať svoje identifikačné údaje – IČP (identifikačné číslo poistenca) alebo IČO (v prípade platiteľov a poskytovateľov) a heslo, ktoré bolo zaslané. Ak heslo záujemca nemá, môžete sa overiť prostredníctvom telefónneho čísla a zodpovedaním kontrolných otázok.

union ZP
Komunikácia s Union online pobočkou je rýchla a jednoduchá.

Union prihlásenie a epobočka

Prihlásenie do Union epobočky je prispôsobené pre rôzne skupiny používateľov, ako sú poistenci, platitelia zdravotného poistenia a poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. Každá skupina má špecifický postup registrácie a prihlásenia. Nasledujúca tabuľka sumarizuje jednotlivé kroky.

Skupina používateľovPostup registrácie a prihlásenia
PoistenciRegistrácia: Potrebné identifikačné číslo poistenca (IČP) z preukazu poistenca a heslo, ktoré záujemca obdržal spolu s preukazom. Ak heslo nemá, môže sa overiť cez telefónne číslo a kontrolné otázky.
Prihlásenie: Zadať meno, heslo a PIN.
Platitelia zdravotného poisteniaRegistrácia: Zadať svoje IČO, vyplniť dotazník a podpísať „Zmluvu o poskytovaní elektronických služieb“. Počkať na prihlasovacie meno, heslo a PIN.
Prihlásenie: Zadať meno, heslo a PIN.
Poskytovatelia zdravotnej starostlivostiRegistrácia: Zadať kód poskytovateľa, vyplniť dotazník a poslať podpísanú „Zmluvu o poskytovaní elektronických služieb“. Počkať na prihlasovacie meno, heslo a PIN.
Prihlásenie: Zadať meno, heslo a PIN.
ZamestnávateliaElektronická prihláška: Vyplniť online formulár. Po registrácii bude vygenerovaná zmluva, ktorú je potrebné podpísať a doručiť do Union poisťovne. Prístupové údaje budú vydané konateľovi alebo splnomocnenej osobe.

Union zdravotná poisťovňa – online prihlásenie

Online prihlásenie do Union zdravotnej poisťovne je jednoduché a rýchle riešenie pre každého, kto chce získať kvalitné zdravotné poistenie. Stačí využiť online formulár, ktorý umožňuje poistenie nielen pre jednotlivcov, no aj pre celé rodiny. Union zdravotná poisťovňa ponúka širokú škálu benefitov, ktoré zlepšujú zdravie a pohodlie poistencov.


Jedným z hlavných dôvodov, prečo zvoliť Union zdravotnú poisťovňu, je dostupnosť kvalitných lekárov po celom Slovensku. V rámci tejto poisťovne je zmluvných viac ako 21 500 lekárov, čo výrazne zvyšuje šance na rýchle a odborné vyšetrenia. Okrem toho, Union zdravotná poisťovňa prepláca neobmedzené doplatky za lieky a dietetické potraviny pre deti do 18 rokov, čo je skvelá pomoc pre rodičov.


Union online prihlásenie umožňuje záujemcom získať benefity ako očný balíček v hodnote 150 € na očné vyšetrenie a nadštandardnú starostlivosť, čo ocenia najmä ľudia s problémami so zrakom. Okrem toho majú poistenci prístup k ďalším výhodám a zľavám, vrátane zliav na lieky, wellness, cestovné poistenie či športové aktivity.

Vďaka online prihláseniu do Union zdravotnej poisťovne môžu noví poistenci využiť výhody digitálnej platformy, kde si môžu jednoducho sledovať svoje poistenie, prehľadávať výhody a benefity, alebo si napríklad aktivovať pripomienku na pravidelné prehliadky. Navyše, cez mobilnú aplikáciu majú poistenci okamžitý prístup k svojim dokladom, vrátane preukazu poistenca, digitálneho covid preukazu či informácií o vystavených receptoch.

Union zdravotná poisťovňa dlhodobo patrí medzi najlepšie hodnotené poisťovne na Slovensku, a to vďaka profesionalite a prístupu k poistencom.

Čo je VIP Union?

VIP Union je exkluzívny program, ktorý ponúka klientom Union zdravotnej poisťovne a.s. rozšírené výhody a nadštandardnú starostlivosť. Tento program prináša nielen zlepšenie fyzickej a duševnej kondície, no aj špeciálne služby v oblasti zdravotnej starostlivosti a poistenia.

Zdravotná starostlivosť nad bežný rámec

Členovia programu VIP Union majú nárok na starostlivosť, ktorá presahuje bežné možnosti. S VIP Union si môžu užívať viacero benefitov, ako napríklad účasť na programe „Škola chrbta“, ktorý zahŕňa 8 bezplatných procedúr – masáže, cvičenia na chrbát a vodoliečbu.

Výhodné poistenie aj pre rodinu

Používatelia VIP Union môžu získať prístup k výhodnejším poistným produktom spoločnosti UNION poisťovňa a.s. Táto ponuka je dostupná nielen pre poistenca, no aj pre jeho rodinných príslušníkov, čím sa zvyšuje hodnota zdravotnej starostlivosti pre celú rodinu.

Zdravá firma s VIP Union

Program VIP Union je ideálny aj pre firmy, ktoré sa starajú o zdravie svojich zamestnancov. Spoločnosti, ktoré sa zapoja do partnerského programu VIP Union, zaznamenali pokles chorobnosti zamestnancov o viac ako polovicu. Union poisťovňa poskytne bezplatnú analýzu chorobnosti a zrealizuje program „Deň zdravia“ priamo vo firme.

Asistenčné služby

Ak sa poistenec ocitne v nepriaznivej životnej situácii a má uzatvorené poistenie, VIP Union poskytne asistenčné služby, na ktoré sa môže spoľahnúť. Pre rýchlu pomoc môže kontaktovať asistenčnú linku na čísle 0850 111 211.

vip union
VIP Union poskytuje komplexnú starostlivosť a prináša výhody, ktoré ocení každý poistenec, jeho rodina, a dokonca aj firemní zamestnanci, čím sa vytvára prostredie zdravej spoločnosti.

Union cestovné poistenie online

Union cestovné poistenie je ideálnou voľbou pre každého, kto plánuje cestovať do zahraničia alebo na dovolenku na Slovensku. Pri výbere destinácie je dôležité zadať krajinu, kam bude človek cestovať, a ak plánuje navštíviť viacero krajín, odporúča sa zadať najvzdialenejšiu destináciu.

Toto cestovné poistenie automaticky nastaví územnú platnosť pre všetky krajiny, cez ktoré bude poistenec prechádzať. Poistenie sa však nevzťahuje na krajiny, kde je zhoršená bezpečnostná situácia a ktorým sa odporúča vyhnúť alebo ich opustiť.

Cestovné poistenie Union je rozdelené na poistenie do zahraničia a poistenie na Slovensku.

Ak niekto plánuje cestu do zahraničia, Union cestovné poistenie mu poskytne nonstop prístup k asistenčným službám a kryje aj ďalšie riziká. Napríklad, batožina je poistená až do limitu 4 000 €, poistenie storna objednanej služby až do limitu 1 000 € a úrazové poistenie až do výšky 25 000 €.

Union havarijné poistenie – výhody

Union havarijné poistenie je známe svojou jednoduchosťou, rýchlosťou a flexibilitou. Celý proces poistenia je prehľadný a prispôsobený individuálnym potrebám klienta. Poistenie je možné uzatvoriť online, pričom všetky potrebné dokumenty sú doručené elektronicky ihneď po uzavretí poistenia. Navyše, poistné možno rozložiť na štvrťročné alebo polročné splátky, čo zvyšuje jeho dostupnosť.

Union havarijné poistenie proti vandalizmu a haváriám

Poistenie sa vzťahuje na širokú škálu vozidiel, vrátane osobných áut, motoriek, prívesov a dokonca aj nákladných automobilov či traktorov. Union havarijné poistenie kryje škody spôsobené haváriou, nárazom do iného predmetu, stretom so zverou, poškodením vandalmi či požiarom. Tento druh poistenia zahŕňa aj poistenie skiel a škody spôsobené zverou už v základnom balíku.

union havarijne poistenie
Union havarijné poistenie sa dá doplniť o ďalšie typy krytia podľa potrieb. K dispozícii je napríklad asistenčná služba, úrazové poistenie pre vodiča a posádku, poistenie batožiny, či poistenie proti živelným pohromám.

Union a PZP

Union poisťovňa ponúka povinné zmluvné poistenie (PZP) v dvoch variantách – Optimum a Excelent, pričom oba kryjú škody na zdraví a náhrady dávok až do výšky 6,45 mil. €.

  • Variant Optimum pokrýva škody na majetku, náklady na právne zastúpenie a ušlý zisk do výšky 1,3 mil. €.
  • Variant Excelent poskytuje krytie až do 5 mil. €.

Union PZP obsahuje aj základné asistenčné služby, ktoré môžu byť pri nehodách alebo iných nečakaných situáciách veľmi užitočné.

Ak niekto hľadá kontakt na Union poisťovňu pre otázky ohľadom PZP, môže využiť viaceré spôsoby. Union PZP kontakt zahŕňa telefonickú linku a e-mailovú adresu, kde radi poradia. Pre telefonický kontakt sa dá volať na 0850 111 211 alebo sa obrátiť priamo cez e-mail union@union.sk.

Union poisťovňa tiež ponúka možnosť rozšírenia základného poistenia o doplnkové poistenia, napríklad pre prípad krádeže vozidla, živelnej udalosti alebo úrazu vodiča a spolucestujúcich. Ak niekto potrebuje doplňujúce informácie o týchto produktoch, stačí využiť Union PZP kontakt a poisťovňa poskytne všetky potrebné detaily.

Union SK a sledovanie poistnej udalosti

Ak niekto potrebuje zistiť stav riešenia poistnej udalosti, Union zdravotná poisťovňa ponúka jednoduchý a efektívny spôsob, ako to overiť. Stav škodovej udalosti a všetky relevantné informácie si možno skontrolovať priamo na webovej stránke Union.

Na stránke sledovanie stavu škodovej udalosti je možné zadať číslo škodovej udalosti do formulára a získať aktuálne informácie o likvidácii. Záujemca zistí, v akom štádiu sa jeho poistná udalosť nachádza, aké dokumenty už boli prijaté a aké ďalšie doklady potrebuje na jej dokončenie.

Ak zistí, že chýbajú niektoré doklady, môže ich jednoducho odoslať elektronicky na adresu: registracia@union.sk. Tento systém Union sledovania poistnej udalosti zabezpečuje, že má poistenec neustály prehľad o stave žiadosti a môže rýchlo reagovať na akékoľvek požiadavky.

union sk
Sledovanie poistnej udalosti v Union poskytuje transparentnosť a kontrolu nad celým procesom, čo umožňuje efektívne spravovať svoje poistné záležitosti.

Union – dlžníci a neplatiči

Zdravotná poisťovňa Union sa v súlade so zákonom č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení zameriava na transparentnosť a pravidelnú aktualizáciu zoznamov dlžníkov. Tieto zoznamy sú zverejňované a aktualizované vždy k 20. dňu v kalendárnom mesiaci, aby poistenci mali prístup k aktuálnym informáciám.

Kto je považovaný za dlžníka?

V zmysle zákona o zdravotnom poistení sa za dlžníka považuje poistenec alebo platiteľ poistného, voči ktorému evidujú pohľadávku vo výške vyššej ako 100 €. Tieto pohľadávky môžu zahŕňať:

  • Preddavky na poistnom po lehote splatnosti najmenej za tri mesiace.
  • Nedoplatky alebo poistné, ktoré bol povinný uhradiť odo dňa vzniku zdravotného poistenia až do potvrdenia prihlášky príslušnou zdravotnou poisťovňou.

Nárok dlžníka na zdravotnú starostlivosť

Osoby zaradené do zoznamu dlžníkov majú právo na úhradu iba neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Existujú však výnimky, kedy dlžníci môžu mať nárok na plnú zdravotnú starostlivosť:

  • Ak im zdravotná poisťovňa povolila splátky dlžnej sumy a plnia podmienky dohodnuté v splátkovom kalendári.
  • Ak je ich dlh vymáhaný v exekučnom konaní, pričom ho uhrádzajú formou splátok a túto skutočnosť oznámili poisťovni.
  • Ak bol na ich majetok vyhlásený konkurz alebo bola povolená reštrukturalizácia podľa zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii.

Podanie námietky

Každý dlžník, ktorý sa ocitne v zozname dlžníkov, má právo namietať svoje zaradenie. Union zdravotná poisťovňa je povinná preveriť opodstatnenosť námietky a vyjadriť sa k nej do 5 pracovných dní od jej prijatia.

Námietku môožno podať aj online alebo písomne na adresu: Union zdravotná poisťovňa, Karadžičova 10, 814 53 Bratislava.

union dlznici
Systém správy dlžníkov v Union zdravotnej poisťovni zabezpečuje, že každý poistenec má právo na spravodlivé posúdenie jeho situácie a možnosť obnoviť prístup k plnej zdravotnej starostlivosti.

Union a monitor dychu

Union zdravotná poisťovňa ponúka jedinečný benefit pre rodičov novorodencov – možnosť požičiavania monitora dychu bábätka alebo príspevok vo výške 30 € na jeho zakúpenie. Tento monitor, známy ako Nanny, umožní rodičovi kľudne „spať“, zatiaľ čo bábätko je pod dohľadom.

Monitor dychu Nanny je k dispozícii na bezplatné požičanie až do šiesteho mesiaca veku dieťaťa.

Ako monitor dychu Nanny funguje

Tento monitor sa skladá z podložky a samotného zariadenia, ktoré neustále sníma pohyb a dych novorodenca. Ak dôjde k zástave dychu alebo nedostatočnej dychovej aktivite, monitor okamžite spustí zvukový alarm, čím včas upozorní na potrebu skontrolovať bábätko.

Ako získať monitor dychu

Na získanie tohto benefitu mtreba splniť niekoľko podmienok:

  • Zdravotné poistenie: Bábätko musí mať uzavreté zdravotné poistenie v Union zdravotnej poisťovni. Taktiež aspoň jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa musí byť poistený v ZP Union.
  • Vek dieťaťa: Bábätko musí mať menej ako 6 mesiacov (vrátane) a musí spať v samostatnej postieľke.

Pri zakúpení monitora dychu je potrebné predložiť doklad o úhrade, pričom monitor musí byť nový. Zároveň je potrebné ho zakúpiť najskôr v 3. trimestri tehotenstva a najneskôr do 6 mesiacov veku dieťaťa.

Union a benefit na zuby – zľavy na Oral-B

Union zdravotná poisťovňa prináša jedinečný benefit pre svojich poistencov – zľavy na produkty značky Oral-B, ktoré pomôžu dosiahnuť žiarivý a zdravý úsmev. V rámci tejto ponuky možno získať zľavy v hodnote viac ako 250 € na produkty určené na starostlivosť o zuby a ústnu dutinu.

Zdravé zuby a ústna dutina sú kľúčové pre celkové zdravie. S príspevkom od Union sa každodenná rutina dentálnej hygieny stane jednoduchšou a efektívnejšou. Na stránke menimezivoty.sk má poistenec možnosť získať zľavy na produkty Oral-B, no aj na ďalšie zdravotné produkty a služby v hodnote viac ako 1 000 € ročne.

Aké zľavy možno získať

  • Zľava na iO kefky a hlavice: Ročne sa dá získať zľavu viac ako 150 € na najnovšie modely kefiek a hlavíc od Oral-B.
  • Balíček dentálnej hygieny: Získať zľavu 40 € na balíček dentálnej hygieny, ktorý obsahuje všetko potrebné pre dôkladnú starostlivosť o ústnu dutinu.
  • Zľavy na produkty Oral-B: Ročne možno získať zľavu 60 € na nákup produktov značky Oral-B, vrátane zubných pást, ústnych vôd a ďalších hygienických potrieb.

Tento benefit je dostupný pre všetkých poistencov bez ohľadu na vek. Prvé kefky a zubné pasty možno zakúpiť aj pre najmenších poistencov, čo zaručuje, že celá rodina môže ťažiť z kvalitnej dentálnej starostlivosti.

benefit na zuby union
S benefitom na zuby od Union má poistenec možnosť investovať do svojej dentálnej starostlivosti a získať skvelé produkty, ktoré uľahčia každodennú starostlivosť o ústnu dutinu.

Žiadosť o preplatenie zubára a dentálnej hygieny v Union

Union zdravotná poisťovňa oznámila, že príspevok vo výške 150 € na zubné ošetrenia a dentálnu hygienu bol k dispozícii len do 30. apríla 2024.

Od roku 2018 sa Union zdravotná poisťovňa snažila motivovať poistencov k prevencii a starostlivosti o svoje zdravie prostredníctvom dentálneho benefitu. Tento príspevok na zuby podporil viac ako 194-tisíc poistencov a prispel k zlepšeniu ich zubnej hygieny. Vzhľadom na aktuálne finančné obmedzenia vo verejnom zdravotníctve sa však poisťovňa rozhodla zrušiť tento benefit.

Jozef Koma, riaditeľ Union zdravotnej poisťovne, vysvetlil, že hoci táto zmena nie je vítaná, je nevyhnutná v kontexte obmedzeného financovania. „Súčasný objem prostriedkov vo verejnom zdravotnom poistení je limitovaný, a preto je potrebné prispôsobiť sa tejto realite. Ostatné benefity pre poistencov zostávajú v platnosti, pričom sa aj naďalej budeme snažiť motivovať našich poistencov k zdravému životnému štýlu,“ dodáva Koma.

Union okuliare – príspevok pre deti

Starostlivosť o zdravý zrak detí je nesmierne dôležitá, a preto Union zdravotná poisťovňa každoročne poskytuje príspevok vo výške 70 € na dioptrické okuliare pre deti do 18 rokov. S týmto benefitom môžu rodičia jednoducho a efektívne zabezpečiť potrebné okuliare.

Výhody benefitu Union okuliare

Podľa štatistík potrebuje okuliare približne jedno z piatich detí. Rýchly rast a časté straty alebo poškodenia okuliarov znamenajú, že deti potrebujú nové okuliare oveľa častejšie. S očným balíkom získa poistenec každý rok príspevok vo výške 70 €, ktorý môže využiť na nákup okuliarových rámov a/ alebo okuliarových šošoviek.

Ako získať príspevok na Union okuliare?

Pre získanie príspevku je potrebné splniť niekoľko podmienok:

  • Zdravotné poistenie: Dieťa musí mať uzavreté zdravotné poistenie v Union zdravotnej poisťovni.
  • Zákonný zástupca: Aspoň jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa musí mať tiež uzavreté zdravotné poistenie v Union. Prihláška zástupcu musí obsahovať všetky zákonom stanovené náležitosti.
  • Vek dieťaťa: Príspevok sa vzťahuje na deti vo veku do 17 rokov vrátane, t.j. do dovŕšenia 18. narodenín.
  • Poukaz od očného lekára: Okuliare musí predpísať zmluvný očný lekár, ktorý vystaví poukaz na okuliare a optickú pomôcku.
  • Doklad o úhrade: Doklad o úhrade okuliarového rámu a/ alebo okuliarových šošoviek musí vystaviť zmluvná optika.

Od 1. apríla 2022 je nevyhnutné, aby očný lekár, ktorý vystaví poukaz, mal zmluvný vzťah s Union zdravotnou poisťovňou. Rovnako musí byť zmluvná aj optika, ktorá vydá doklad o úhrade.

Upozornenie k CFD: Rozdielové zmluvy sú komplexné nástroje a v dôsledku použitia finančnej páky sú spojené s vysokým rizikom rýchleho vzniku finančnej straty. Pri 51 až 76 % účtov retailových investorov došlo pri obchodovaní s rozdielovými zmluvami k vzniku straty. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť vysoké riziko straty svojich finančných prostriedkov.

© 2024 Vpeniaze.sk | Nakódoval Leoš Lang